Saltbagt kylling med Citronsalt

Til 4 personer

Saltdejen virker som en slags tæt beholder, der forhindrer saften fra kyllingen i at fordampe, og som desuden er med til at intensivere smagen af citroner og krydderurter.

Ingredienser:
1 kylling, gerne fritgående eller økologisk
4-5 fed hvidløg
Ca. 2 håndfulde frisk timian, rosmarin og evt. salvie
Citronsalt fra Mariager
25 g smør
Peber

Saltdej:
1 kg mel
1 kg salt
6 dl vand

BEMÆRK: Saltdejen kan ikke spises. Alternativt kan du bruge en stegeso.

SÅDAN GØR DU:
Bland ingredienserne til saltdejen og ælt dejen sammen. Det er nemmest på en røremaskine, da salten gør dejen lidt hård. Lad den hvile indpakket et kvarters tid, mens du gør kyllingen klar.

Pil hvidløgsfeddene og fyld dem i kyllingen sammen med smør, Citronsalt og krydderurter (gem lidt af krydderurterne). Tænd ovnen på 200˚C. Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og skær en cirkel ud som er lidt større end kyllingens omkreds. Placér kyllingen herpå. Drys Citronsalt på kyllingen og læg de resterende krydderurter ovenpå.

Rul resten af dejen til en aflang cirkel og læg den over kyllingen – tryk siderne grundigt sammen, så de ikke går op under bagningen. Løft kyllingen over i en ovnfast form smurt med olie. Sæt den ind i ovnen, skru ned på 180°C efter et kvarter. Lad kyllingen stege i 1 1/2 time, skru herefter ned på 150˚C og lad den bage videre i et kvarter.

Tjek undervejs om dejen begynder at blive brændt. Læg i så fald et stykke sølvpapir over. Tag kyllingen ud og lad den hvile i 10 min., før der bankes hul på dejen.

Servér kyllingen med en fyldig grøn salat og evt. kartofler, ris eller brød.

© SALTSHOPPEN. ALL RIGHTS RESERVED - POWERED BY MANGUSTER