Små saltkringler

6 stk.

Ingredienser:
2½ dl mælk
15 g gær
1 spsk. rørsukker
1 tsk. Mariager Sydesalt
500 g mel med højt proteinindhold – mindst 12%
En smule olie til at smøre med
Æg pisket med lidt mælk til pensling
Brændenældesalt fra Mariager

SÅDAN GØR DU:
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, sydesalt og mel og ælt dejen grundigt. Justér med melet, så dejen akkurat slipper fingrene – det skal ikke være en våd dej.

Smør en skål med lidt olie, læg dejen i skålen, læg film over og sæt dejen et køligt sted natten over.
Tænd ovnen på 225°C. Del dejen i 6 stykker og rul dem ud til pølser med en diameter på ca. 1½ cm.
Lad stykkerne hvile under et fugtigt klæde i ½ time. Form dem derefter til kringler.

Fyld en gryde halvt med vand, bring det i kog og nedsænk kringlerne i det kogende vand – én ad gangen. Lad dem hæve i vandet i ca. 20 sek. og flyt dem derefter over på en bageplade.
Pensl kringlerne med æggeblanding og drys rundhåndet med Brændenældesalt. Bag kringlerne i ca.
15 min. afhængigt af din ovn.

Læg kringlerne til afkøling på en rist og nyd dem til en af efterårets supper – gerne mens de endnu er lune.

© SALTSHOPPEN. ALL RIGHTS RESERVED - POWERED BY MANGUSTER