Foto af forskellige sydesalte
Mariager Saltcenter logo

OPSKRIFTER

Bagte Hvidløg

IMG_1341

Ingredienser
½ hvidløg pr. person
Olivenolie til pensling
Rosmarinsalt til smag

Fremgangsmåde
Toppen skæres af hvidløget, og deles midt mellem top og bund.
Stilles på en bageplade eller i et ildfast fad med skæresiden opad.
Skæresiden pensles med en god olivenolie, og drysses med rosmarinsalt.
Bages ca. 25 min. ved 150 C varmluft.
Nyd de velsmagende bagte hvidløg til især lam, kalve- og oksekød, eller server hvidløgene som en lækker selvstændig del af din tapas.

Udskriv

Fyldt Peberfrugt

Fyldte peberfrugter
Ingredienser
4 peberfrugter (ikke for store)
450 g hakket kyllingekød
2 tsk. Hvidløgspebersalt
½ spsk. mel
1 spsk. havregryn
2 æg
½ finthakket rødløg
Olie
Evt: Mælk
Grøntsagerne kan varieres. Der kan evt. tilsættes: Fintsnittede forårsløg, revne gulerødder, pastinakker og selleri.

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 °C varmluft.
Flæk peberfrugterne på langs og læg dem i et oliesmurt ovnfast fad.
Bland de resterende ingredienser sammen til en ensartet fars.
Tilsæt evt en smule mælk, hvis farsen er for fast.
Fordel farsen i peberfrugterne og bag dem i ovnen i 25 min.
Kernetemperaturen skal gerne være 75 °C.

Udskriv


Foccacia Brød

IMG_1329
Ingredienser
8 dl vand
10 g gær
1100 g mel
2 tsk. Rosmarinsalt
Evt. udvandede tynde kartoffelskiver

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Rør hurtigt mel og rosmarinsalt i. Dejen skal være jævn - og klistret!
Skrab kanterne ned og dæk dejen med en plastpose eller et låg, der ikke må slutte helt til. Dejen skal have lidt luft.
Hæver 12-24 timer!
Hældes i en bradepande uden at røre i den - luftboblerne skal bevares.
(Dæk evt. brødet med tynde kartoffelskiver)
Lidt olie hældes over, og brødet drysses med rosmarinsalt.
Bages ca 16-18 min. ved 225 C varmluft.

Bon appetit!

Udskriv

Aioli

IMG_1338
Ingredienser
200 g god mayonnaise
1 tsk. Chilisalt
1 fed presset hvidløg

Fremgangsmåde
Alle ingredienserne røres sammen.
Lad gerne aiolien trække mindst et par timer i køleskabet.
Serveres med et godt stykke brød eller f.eks. til stegte kartofler.

Udskriv