Hvidløgspebersalt
Fyldt Peberfrugt
07/03/24 13:45 Under: Tilbehør
Ingredienser
4 peberfrugter (ikke for store)
450 g hakket kyllingekød
2 tsk. Hvidløgspebersalt
½ spsk. mel
1 spsk. havregryn
2 æg
½ finthakket rødløg
Olie
Evt: Mælk
Grøntsagerne kan varieres. Der kan evt. tilsættes: Fintsnittede forårsløg, revne gulerødder, pastinakker og selleri.
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 °C varmluft.
Flæk peberfrugterne på langs og læg dem i et oliesmurt ovnfast fad.
Bland de resterende ingredienser sammen til en ensartet fars.
Tilsæt evt en smule mælk, hvis farsen er for fast.
Fordel farsen i peberfrugterne og bag dem i ovnen i 25 min.
Kernetemperaturen skal gerne være 75 °C.
Udskriv
Tzatziki
27/02/24 14:44 Under: Græsk yoghurt
Ingredienser
½ kg græsk yoghurt
½ stk. agurk – revet uden skind og kerner
1 fed hvidløg - presset
1 tsk. Hvidløgspebersalt
Fremgangsmåde
Agurken rives og udvandes med 1 spsk. salt i en sigte - minimum 1 time.
Den revne agurk presses fri for væde.
Alle ingredienser blandes.
Udskriv
Persillepesto
27/02/24 14:39 Under: Pesto
Ingredienser
Ca. 300 g frisk persille
50 g parmesan
150 g ristede græskarkerner og solsikkekerner
Ca. 1½ dl olie
2 fed hvidløg – pressede
1 tsk. Hvidløgspebersalt
Fremgangsmåde
Alle ingredienser blendes sammen.
Ønsker du en mere flydende pesto tilsættes mere olie.
Udskriv
Pulled Chicken
27/02/24 10:54 Under: Kylling
Ingredienser
Ca. 2 ½ kg kyllingelår/overlår uden skind – skindet gemmes!
Rub:
2 tsk. Hvidløgspebersalt
2 tsk. Chipotlesalt
3 tsk. mild paprika
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. lakridspulver
Fremgangsmåde
Alle krydderier blandes og gnides ind i kyllingekødet.
Kødet placeres i cocotte eller lille bradepande – dækkes med låg eller stanniol. Stilles i ovnen ved ca 90 grader i 4 timer.
Kødet fjernes fra benene og trækkes i strimler. Stegefonden sigtes og blandes i kødet.
Serveres med sprødstegt kyllingeskind: Skindet lægges ud i et lag på bagepapir – drysses med chipotlesalt. Steges sprødt i ovnen – ca 20 min.
Serveres i burgere eller på salat.
Udskriv