Bagte Hvidløg
07/03/24 13:57 Under: Tilbehør
Ingredienser
½ hvidløg pr. person
Olivenolie til pensling
Rosmarinsalt til smag
Fremgangsmåde
Toppen skæres af hvidløget, og deles midt mellem top og bund.
Stilles på en bageplade eller i et ildfast fad med skæresiden opad.
Skæresiden pensles med en god olivenolie, og drysses med rosmarinsalt.
Bages ca. 25 min. ved 150 C varmluft.
Nyd de velsmagende bagte hvidløg til især lam, kalve- og oksekød, eller server hvidløgene som en lækker selvstændig del af din tapas.
Udskriv
Stegte tomater
07/03/24 13:53
Ingredienser
Tomater. F.eks. dadeltomater
Olivenolie
Olivensalt
Fremgangsmåde
Det ønskede antal tomater vendes i lidt olivenolie og lægges på en bageplade.
Tomaterne steges 7-8 min. i ovnen ved 175 C varmluft.
Drysses med olivensalt, når de kommer ud af ovnen - vendes forsigtigt i saltet.
Kan serveres varme til vegetarretter, kødretter, kolde til tapasbordet eller som et tvist i din salat.
Udskriv
Stegte Søde Kartofler
07/03/24 13:49
Ingredienser
Søde kartofler (1 pr. prs.)
Olie
Chilisalt
Fremgangsmåde
Skær de søde kartofler i tern.
Steg dem møre på en pande med olie og drys med chilisalt.
Kan serveres til både kød- og vegetarretter.
Udskriv
Fyldt Peberfrugt
07/03/24 13:45 Under: Tilbehør
Ingredienser
4 peberfrugter (ikke for store)
450 g hakket kyllingekød
2 tsk. Hvidløgspebersalt
½ spsk. mel
1 spsk. havregryn
2 æg
½ finthakket rødløg
Olie
Evt: Mælk
Grøntsagerne kan varieres. Der kan evt. tilsættes: Fintsnittede forårsløg, revne gulerødder, pastinakker og selleri.
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 °C varmluft.
Flæk peberfrugterne på langs og læg dem i et oliesmurt ovnfast fad.
Bland de resterende ingredienser sammen til en ensartet fars.
Tilsæt evt en smule mælk, hvis farsen er for fast.
Fordel farsen i peberfrugterne og bag dem i ovnen i 25 min.
Kernetemperaturen skal gerne være 75 °C.
Udskriv
Fyldt kalkunschnitzel
07/03/24 13:41 Under: Kalkun
Ingredienser
Kalkunbryst
200 g. flødeost
2 tsk. 4-pebersalt
1 æg (sammenpisket)
Rasp
Olie
Smør
Fremgangsmåde
Skær kalkunbryst i ½ - 1 cm. tykke skiver (beregn 2 skiver pr. prs.)
Bland flødeost sammen med 4-pebersalten. Fordel osten på den ene halvdel af en skive kalkunbryst og luk den anden ende over, så osten er dækket af kød.
Vend hvert stykke i æg og derefter rasp.
Steg stykkerne gyldne i varm olie og smør.
Krydder dem med 4-pebersalt efter ønske.
Udskriv
Hasselnøddesauce
07/03/24 13:38 Under: Sauce
Ingredienser
50 g. Hasselnødder
2 dl. hvidvin
3 dl. piskefløde
1½ tsk. Citronsalt
1 tsk. majsmel
Fremgangsmåde
Hak hasselnødderne groft og steg dem gyldne i smør.
Tag dem af panden og sæt dem til side.
Kog hvidvin og fløde op på den samme pande.
Tilsæt Citronsalt og lad saucen småkoge i nogle minutter.
Oprør majsmelet i lidt vand og brug det til at jævne saucen til den ønskede konsistens.
Saucen er velegnet til hvid fisk. Se opskriften: "Stegt Torskefilet m. Bacon & Fiskesalt"
Udskriv
Grønsagsris
07/03/24 13:35 Under: Ris
Ingredienser
3 gulerødder
Forårsløg
Smør
Basmati/Jasminris
1 tsk. Løgmixsalt
Evt
Bredbladet persille til pynt
Fremgangsmåde
Kog ris til 4 personer.
Snit gulerødder og forårsløg på skrå i 2 mm. tykkelse.
Sauter gulerødderne og forårsløg i smør.
Vend de kogte ris i grøntsagerne og krydrer dem med 1 tsk. løgmixsalt.
Retten kan evt. serveres med bredbladet persille til pynt.
Retten er velegnet til at spises sammen med hvid fisk og vegetarretter.
Udskriv
Stegt Torskefillet m Bacon
07/03/24 13:32 Under: Fisk
Ingredienser
Et godt drys fiskesalt
Torskefilet
1 pakke bacon
Smør
Evt.
Persille til pynt
Lime
Fremgangsmåde
Torskefilet lægges dobbelt om et godt drys fiskesalt (har du tykke torskeloins, kan de flækkes for at få fisken godt krydret.)
Hver dobbelte torskefilet dækkes med 3 ½ skiver bacon. Derefter lægges de i et ildfast fad med smørklatter i bunden.
Steges i ovnen i ca. 15 min. (kernetemperaturen skal være 65 grader)
Retten kan med fordel serveres med vores Grønsagsris og med vores Hasselnøddesauce
Udskriv
Meatballs af Kyllingekød
07/03/24 13:25 Under: Kylling
Ingredienser
450 g. hakket kyllingekød
2 tsk. Pastasalt
½ spsk. mel
1 spsk. havregryn
2 æg
2 fed pressede hvidløg
½ finthakket rødløg
Parmesanost
Saltcenterets Tomatsauce m Pastasalt (Se vores opskrift)
Fremgangsmåde
Blend alle ingredienserne til en ensartet fars.
Form farsen som boller med en barneske.
Vend bollerne i mel og steg dem på en pande med olie. Sørg for at vende dem med jævne mellemrum.
Varm Saltcenterets Tomatsauce m. Pastasalt (Se vores opskrift) på en pande og læg kyllingebollerne ovenpå og lad dem simre i et par minutter.
Serveres med friskrevet parmesan.
Udskriv
Tomatsauce m Pastasalt
07/03/24 13:21 Under: Sauce
Ingredienser
1 stort løg
1 rød peberfrugt
2 store tomater
1 stort fed hvidløg
4 dl. Hakkede tomater (dåse)
2 tsk. Pastasalt.
1 stor tsk. honning.
Fremgangsmåde
Skær hvidløget i tynde skiver. Hak løg og tomater og sauter dem i olie
Blend de 4 dl. Hakkede tomater (kan erstates med Passata).
Tilsæt de blended tomater, honning og Pastasalten til de sauterede grøntsager.
Lad saucen simre i ca. 20 min.
Tomatsaucen passer fantastisk sammen med vores anden opskrift: "Meatballs af kyllingekød m. Pastasalt"
Udskriv
Helstegt Kylling
07/03/24 13:15 Under: Kylling
Ingredienser
1 hel kylling
1 citron
2 tsk. Citronsalt
1 tsk. neutral salt
Blandede friske krydderurter F.eks.:
Timian, Persille, Rosmarin og Estragon
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.
Sørg for at kyllingen er godt renset og duppet tør på skindet.
Drys kyllingen indvendig med sydesaltsalt.
Skær citronen i 4 skiver og kasser enderne.
Skyl krydderurterne godt rene.
Fyld citronskiver og de friske krydderurter ind i kyllingen. Luk kyllingen med en kødnål.
Gnid kyllingen med lidt olie og drys på med Citronsalt.
Steg kyllingen i en bradepande i ca. 45 min.
Mål kyllingens kernetemperatur undervejs. Den kan måles igennem lårene og skal være minimum 65 °C
Udskriv
Små Boller
29/02/24 09:56 Under: Brød
Ingredienser
125 g smeltet smør
3 dl lunet mælk
2 spsk. skyr
25 g gær
2 æg
3 tsk. Urtesalt
ca. 550 g hvedemel
Æg til pensling af bollerne
Fremgangsmåde
Gæren røres ud i den smeltede smør og lune mælk.
Skyr og æg røres i.
Urtesalt og mel æltes i til dejen ikke klistrer.
Hæver en halv time under et viskestykke.
Dejen formes til boller, der efterhæver endnu en halv times tid.
Bollerne pensles med æg og bages ved 175 grader varmluft i ca. 14 minutter.
Fyldes med pulled chicken, pulled pork, italiensk charcuteri, gode oste, fisk eller hønsesalat!
Udskriv
Svampesauce
27/02/24 14:52 Under: Sauce
Ingredienser
400 g champignons - renses og skæres i kvarte stykker.
1 spsk. rapsolie
2 tsk. Svampesalt
4 dl piskefløde
1 tsk. Maizenamel oprørt i vand.
Fremgangsmåde
Svampene sauteres i olien 5-10 minutter.
Svampesalten drysses over, og fløden hældes ved.
Lad retten småkoge i 20-25 min.
Jævnes til den ønskede konsistens med maizenablandingen.
Kan serveres til stort set alle kødretter, under et pocheret æg med bacon til brunch eller til vegetarretter.
Udskriv
Lamme frikadeller
27/02/24 14:47 Under: Lam
Ingredienser
200 g lammefars
200 g flæskefars
1 finthakket rødløg
1 fed presset hvidløg
2 æg
1/2 spsk. havregryn
1/2 spsk. hvedemel
1/2 spsk. rasp
1 tsk. Løgmix salt
1 tsk. Rosmarinsalt
100 g feta i tern
Evt. lidt mælk
Fremgangsmåde
Fars og de 2 slags løg røres med æggene.
De øvrige ingredienser blandes i. Feta vendes i til sidst.
Lad den rørte fars stå 5-7 minutter - tilsæt mælk til konsistensen passer til frikadeller.
Frikadellerne steges i gyldent rapsolie og smør til en kernetemperatur på 75 grader.
Kan serveres med kartoffelsalat, græsk salat, tzatziki, stegte kartofler, eller andet Middelhavs inspireret tilbehør.
Udskriv
Tzatziki
27/02/24 14:44 Under: Græsk yoghurt
Ingredienser
½ kg græsk yoghurt
½ stk. agurk – revet uden skind og kerner
1 fed hvidløg - presset
1 tsk. Hvidløgspebersalt
Fremgangsmåde
Agurken rives og udvandes med 1 spsk. salt i en sigte - minimum 1 time.
Den revne agurk presses fri for væde.
Alle ingredienser blandes.
Udskriv
Persillepesto
27/02/24 14:39 Under: Pesto
Ingredienser
Ca. 300 g frisk persille
50 g parmesan
150 g ristede græskarkerner og solsikkekerner
Ca. 1½ dl olie
2 fed hvidløg – pressede
1 tsk. Hvidløgspebersalt
Fremgangsmåde
Alle ingredienser blendes sammen.
Ønsker du en mere flydende pesto tilsættes mere olie.
Udskriv
Foccacia Brød
Ingredienser
8 dl vand
10 g gær
1100 g mel
2 tsk. Rosmarinsalt
Evt. udvandede tynde kartoffelskiver
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Rør hurtigt mel og rosmarinsalt i. Dejen skal være jævn - og klistret!
Skrab kanterne ned og dæk dejen med en plastpose eller et låg, der ikke må slutte helt til. Dejen skal have lidt luft.
Hæver 12-24 timer!
Hældes i en bradepande uden at røre i den - luftboblerne skal bevares.
(Dæk evt. brødet med tynde kartoffelskiver)
Lidt olie hældes over, og brødet drysses med rosmarinsalt.
Bages ca 16-18 min. ved 225 C varmluft.
Bon appetit!
Udskriv
Aioli
27/02/24 14:31 Under: Mayonnaise | Tilbehør
Ingredienser
200 g god mayonnaise
1 tsk. Chilisalt
1 fed presset hvidløg
Fremgangsmåde
Alle ingredienserne røres sammen.
Lad gerne aiolien trække mindst et par timer i køleskabet.
Serveres med et godt stykke brød eller f.eks. til stegte kartofler.
Udskriv
Barbercue sauce
27/02/24 14:08 Under: Sauce
Ingredienser
1 ½ tsk. Løgmix salt
1 tsk. Chilisalt
2 tsk. mild paprika
3 dl. Heinz ketchup
1 dl. tomat passata
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. muscovado sukker (evt mørk farin)
Fremgangsmåde
Alle ingredienser blandes.
Holder ca. 10 dage på køl.
Udskriv
1 ½ tsk. Løgmix salt
1 tsk. Chilisalt
2 tsk. mild paprika
3 dl. Heinz ketchup
1 dl. tomat passata
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. muscovado sukker (evt mørk farin)
Fremgangsmåde
Alle ingredienser blandes.
Holder ca. 10 dage på køl.
Udskriv
Pulled Chicken
27/02/24 10:54 Under: Kylling
Ingredienser
Ca. 2 ½ kg kyllingelår/overlår uden skind – skindet gemmes!
Rub:
2 tsk. Hvidløgspebersalt
2 tsk. Chipotlesalt
3 tsk. mild paprika
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. lakridspulver
Fremgangsmåde
Alle krydderier blandes og gnides ind i kyllingekødet.
Kødet placeres i cocotte eller lille bradepande – dækkes med låg eller stanniol. Stilles i ovnen ved ca 90 grader i 4 timer.
Kødet fjernes fra benene og trækkes i strimler. Stegefonden sigtes og blandes i kødet.
Serveres med sprødstegt kyllingeskind: Skindet lægges ud i et lag på bagepapir – drysses med chipotlesalt. Steges sprødt i ovnen – ca 20 min.
Serveres i burgere eller på salat.
Udskriv
Hønsesalat
27/02/24 09:45 Under: Kylling
Ingredienser
400 g kyllinge- eller hønsekød i tern
1/2 bundt snittede grønne asparges
100 g creme fraiche 18%
200 g mayonnaise
1 1/2 tsk. Urtesalt
Fremgangsmåde
Mayonnaise, creme fraiche og urtesalt røres sammen til en homogen creme.
Kød og asparges vendes i.
Kan serveres med frisk ananas, stegt bacon, bagte tomater.
I en friskbagt croissant eller med et godt stykke brød - kun fantasien sætter grænser.
Udskriv
Kartoffelsalat
26/02/24 13:44 Under: Kartofler
Ingredienser
1 kg kogte kartofler – vigtigt! Kartoflerne koges med salt i vandet.
1 finthakket rødløg
1 spsk. Ravigottesauce
250 g mayonnaise
250 g creme fraiche 18%
3 tsk. Løgmix salt
Fremgangsmåde
Mayonnaise og creme fraiche blandes til en ensartet masse med Ravigotte-sauce, finthakkede løg og løgsalt.
Kartofler i tern vendes i til sidst.
Kan serveres med radiser, tomater og purløg.
Udskriv